NL | EN     LinkedIn Twitter
'De open sfeer leidde tot een gretigheid om te leren over jezelf en anderen.'
· · · Faciliteer een buitengewoon gesprek

Faciliteer een buitengewoon gesprek

Je maakt deel uit van een team als medewerker, leidinggevende, leerkracht, trainer of coach. Ook ben je lid van een gezin als kind en wellicht ook als ouder of grootouder. In de hectiek van alledag ervaar je regelmatig een onbestemd gevoel over de vraag 'Heb ik aandacht voor wat er voor mij nu werkelijk toe doet? Je hebt een latent verlangen naar (groeps)gesprekken, die echt ergens over gaan. Gesprekken waarmee je patronen van haastige tred, oppervlakkige uitwisselingen, discussies en eilandjesvorming doorbreekt. Je wilt in gesprek zijn op een manier die energie en zin geeft aan jouw werk en dat van anderen.

Je wilt een methode leren, die zich siert door eenvoud en kracht. Die je op ieder moment kunt inzetten en uitnodigt tot vertraging en diepgang. Als een doeltreffend tegenwicht op de neiging te versnellen en uit contact te gaan onder toenemende druk. Een dialoogmethode die maakt dat je elkaar echt hoort, die je uitdaagt essenties te
raken en die duurzaam verbindt.

Ervaar 'The Circle Way' in een 1daagse workshop en/of een 3daags Circle Practicum; een eeuwenoude dialoogmethode in een hedendaagse jas.


Voor wie?

Groeps- en teamleden, die echt een verschil willen maken in de wijze waarop mensen met elkaar in gesprek zijn en elkaar betrekken in onderwerpen die er echt toe doen. Leerkrachten, die dialoog willen faciliteren in het leslokaal. Leidinggevenden, adviseurs en coaches die de beweging faciliteren naar zelforganisatie, meer eigen regie en verantwoordelijkheid. Vrouwen en mannen die deel uitmaken van een familie en de onderlinge banden willen versterken. Een ieder die zich wil laten voeden door bijzondere verhalen en wijsheden van gelijkgestemden.


Wat levert het op?

(Groeps)gesprekken die de aandacht richten op hetgeen er echt toe doet voor jou en anderen. Dialogen waarmee je:

In dialoog zijn via The Circle Way betekent:


Hoe werken we?

Tijdens dit programma ervaar je de werking en kracht van de dialoogmethode 'The Circle Way'. Je leert je de grondbeginselen van het faciliteren van een dialoog volgens The Circle Way. Je zet je eerste stappen in het begeleiden van dialoog volgens deze methode. In de middag besteden we, via het beoefenen van Circle Way dialoog, aandacht aan het thema 'Faciliteren van dialoog in organisaties'. 
Je kunt in plaats daarvan of daarnaast ook deelnemen aan het driedaags Circle Way Practicum. Het voordeel ten opzichte van of bovenop het volgen van de 1daagse workshop is:


Wie zijn de begeleiders?

Jan Adam & Diana van Donselaar zijn door Peerspirit (Ann & Christina) als enige geautoriseerd om in het Nederlandstalig werkgebied Practitioners op te leiden en workshop te verzorgen. Beiden zijn zeer ervaren professionals op het terrein van leren, ontwikkelen en veranderen. 


Praktische info

De Circle Way 1daagse workshop vindt plaats op 21 april 2017. De workshop vindt plaats bij beProud in Naarden (Plein 1940-1945 27, 1411SL). Kosten zijn € 225. Inclusief koffie/snacks/lunch, studiemateriaal en excl. BTW.
Zie het programma 'Circle Way Practicum' voor meer praktische informatie over het driedaagse programma. 

Na inschrijving via info@thecircleway.nl ontvang je nadere details. We adviseren het boek The Circle Way, a leader in every chair aan te schaffen en vooraf door te nemen. Ann Linnea & Christina Baldwin ISBN 1-60509-256-8. Engelstalig. Nu ook verkrijgbaar in Duits.

Voor contact of nadere informatie neem je contact op met Diana of Jan:
Diana van Donselaar, 06 15501717, diana@beproud.nl
Jan Adam, 06 51049044 info@thecircleway.nl

'The Circle Way nodigt uit tot vertragen en anders kijken. Hierdoor ervaar ik meer verbinding met mezelf en waar ik in essentie voor wil staan. Zo maak ik vanuit rust keuzes, die de basis vormen voor het stellen van prioriteiten in mijn werk. Ik laat me minder meeslepen door de waan van de dag, waardoor ik uiteindelijk veel meer werk kan verzetten omdat ik me minder opgejaagd voel. Ik merk dat ik vanuit deze staat van rust ook veel krachtiger ben en een katalysator kan zijn voor anderen om te vertragen en te verbinden.' Bernice Thijm, freelance partnership professional

'Op voorhand vroeg ik mij af: waar leidt zo'n Circle Way bijeenkomst nou eigenlijk toe? En dat is wederom een vreemde paradox. Als je heel hard je best gaat doen om tot een resultaat te komen, dan werkt het eigenlijk niet. 
Ga het avontuur gewoon aan, houd je wel aan de afspraken en principes en wacht maar op wat er komen gaat. Dat leidt in elk geval tot verrassende ontmoetingen, maar ook heel nieuwe inzichten en een zekere rust. Even geen haastige, overspannen en doelgerichte bijeenkomsten, maar een ontmoeting die in zijn ontspanning juist tot veel
meer diepgang en resultaten leidt die je vooraf niet kunt voorzien.'
Tim Winkler, HR manager A.I.

The Circle Way creëert met verrassende eenvoud een diepgang die je bijblijft. Er komt zo op een natuurlijke manier boven wat belangrijk is om gezegd te worden.
Erwin Brink, consultant/trainer Qidos en Associate Synergie

« Terug