NL | EN     LinkedIn Twitter
'Ons team is, mede dankzij de coaching, nog meer een eenheid geworden. '
· · · Circle Practicum

Circle Practicum

Ben je op zoek naar een inspirerende dialoogmethode die creativiteit, persoonlijk leiderschap, eigenaarschap en zelforganiserend vermogen stimuleert? En die bovendien de aandacht van de groep krachtig focust richting een gemeenschappelijk  en gedragen doel? Maak dan kennis met en ervaar 'The Circle Way' via het volgen van het Circle Practicum op 11 t/m 13 oktober 2017 en/of volg eerst een eendaagse workshop (zie aanbod).  

Wat is 'The Circle Way'?

'The Circle Way' is een moderne dialoogmethode, gebaseerd op de kracht van oeroude raadscirkels. De Cirkel kan, via het volgen van een aantal voorwaarden en rituelen, oproepen tot een bijzondere focus en kwaliteit van aandacht. 
De cirkel is een vergeten methode, in organisaties veelal vervangen door slaapverwekkende en tijdrovende vergaderingen aan grote ruimtevullende rechthoekige tafels. Deze nodigen veelal niet uit tot verbinden, waarbij deelnemers dit meer als mededelingenuur ervaren dan als een moment om een waardevolle dialoog te voeren en samen richting te bepalen. 
Christina Baldwin en Ann Linea hebben sinds de jaren 80 het kostbare erfgoed van de aloude raadscirkel omgevormd tot een eigentijdse werkmethode. Zij hebben hiermee wereldwijd  aan de wieg gestaan van dialoogvoering binnen vele organisaties. Zij zijn auteurs van diverse boeken waaronder ‘The Circle Way, a leader in every chair'.  Ann & Christina waren onlangs in Nederland en hebben ons gevraagd om The Circle Way verder in Nederland te verspreiden.

Wij zijn ervan overtuigd dat The Circle Way een elementair hulpmiddel is in het creëren van toekomstbestendige en lerende organisaties. Organisaties waarbinnen mensen elkaar echt verstaan en elkaar structureel helpen zich verder te ontwikkelen. In deze ‘Nieuwe tijd’ komen nieuwe vormen van samenwerken, organiseren, leidinggeven en leren in rap tempo op. Het vermogen om te verbinden en te werken vanuit een gemeenschappelijke focus vormt meer dan ooit een cruciale succesfactor voor organisaties.  The Circle Way stimuleert dit door een dialoog te creëren, waarbij deelnemers spreken vanuit hun hart, verantwoordelijkheid nemen en besluitvorming voluit dragen. Dit met ‘a leader in every chair’. 

 

Voor wie?

Het Circle Practicum is voor leidinggevenden en teamleden, die op zoek zijn naar een krachtige methode om effectiever te vergaderen en beter samen te werken. We nodigen ook consultants, adviseurs, docenten, coaches en trainers uit die opveren bij begrippen als verbinding, cocreatie, zelforganisatie, Presencing, dienend leiderschap, energie en synergie. Ben je geïnspireerd door actuele leiderschapstheorieën (Theory U, Presencing, Art of Hosting, World Cafe etc.), The Circle Way brengt dit in de praktijk!

 

Wat levert het op?

Tijdens het driedaagse Circle Practicum leer je het cirkelproces, The Circle Way, te begeleiden. Tevens ervaar je aan den lijve de kracht van diverse vormen van Cirkelbijeenkomsten. Je leert over de opbouw, voorwaarden, rituelen, structuur en rollen. 

Zie de flyer voor meer informatie. Wil je je aanmelden en/of meer informatie, klik dan hier.  Wil je de kracht van The Circle Way een keer kosteloos ervaren, kom dan naar het Circle Way Cafe. klik hier voor meer info 

"Kort en krachtig: Verbindend, verdiepend, verhelderend. Dat is voor mij de onvoorstelbare kracht van The Circle Way."
Agnes van Woensel, trainingen & intuitieve coaching

'The Circle Way creëert met verrassende eenvoud een diepgang die je bijblijft. Er komt zo op een natuurlijke manier boven wat belangrijk is om gezegd te worden.'
Erwin Brink, consultant/trainer Qidos en Associate Synergie

"When the question starts with How, the answer is Yes!
Deze zinsnede is één van de ontelbare wijsheden die mij zijn bijgebleven na het volgen van het driedaagse TCW practicum. Het feit dat ik de methode nadien al meerdere malen in mijn praktijk heb verwerkt mag als compliment worden opgevat voor de TCW begeleiders. Gisteren nog is een leerkring verrijkt met een TCW Check-in en een Appreciation Circle. Het oefenen en beoefenen en smaakt naar meer!"
Cees Hoogendijk organisatieontwikkelaar OrgPanoptics "managing the whole" (o.a. auteur en een van de voortrekkers in Nederland van de Appreciative Inquiry)

« Terug